ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

Η ομάδα αυτογνωσίας διευκολύνει  έκφραση συναισθημάτων, επιθυμιών και σκέψεων ώστε το άτομο να έρχεται σε επαφή με τις πραγματικές του ανάγκες, οι οποίες γίνονται αποδεκτές από τα μέλη της ομάδας, καθοδηγώντας το στην επίτευξη των στόχων του. Απευθύνετε σε ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν και να αποδεχτούν τον εαυτό τους με την βοήθεια και αλληλεπίδραση της ομάδας και να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις  μέσα στην οικογένεια, με τους συντρόφους, συναδέλφους κτλ. Κάθε ομάδα εμπεριέχει θέματα που η ίδια επιλέγει να αναπτύξει-εξετάσει. Τα θέματα που συζητιούνται δεν καθορίζονται από τον συντονιστή, αλλά ανακύπτουν αυθόρμητα από τα ίδια τα μέλη της. Συχνά το αντικείμενο της ψυχοθεραπευτικής διαπραγμάτευσης κι αντιμετώπισης περιλαμβάνει θέματα όπως η Κατάθλιψη, οι Διατροφικές Δυσκολίες,  οι Εξαρτήσεις, η Κακοποίηση, ο Αυτοτραυματισμός,  το Πένθος, η μοναξιά, η απόρριψη, η ντροπή κ.α. Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να συμμετέχουν σε μια ομάδα μοιράζονται με τα υπόλοιπα μέλη της ψυχοθεραπευτικής ομάδας τα προσωπικά θέματα που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους. Τα άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που νιώθουν παρόμοια μαζί τους, και τελικά αισθάνονται ανακούφιση γιατί βλέπουν πως δεν είναι μόνοι τους κι αβοήθητοι με το πρόβλημα που τους απασχολεί.   

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Η σχέση που έχουμε με την τροφή και το σώμα μας, μπορεί να αλλάξει. Μαζί με την διατροφολόγο Δάφνη Νταλάπα έχουμε διαμορφώσει έναν κύκλο ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων για άτομα με διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Η ομάδα προσφέρει ένα πλαίσιο διατροφικής και ψυχολογικής στήριξης μέσα στο οποίο κάθε μέλος ξεχωριστά μοιράζεται και διερευνά προσωπικά θέματα σε αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέλη. Στόχος της ομάδας είναι να βοηθήσει το άτομο να κατανοήσει τους λόγους που διαιωνίζουν τη διαταραγμένη σχέση του με την τροφή αναλύοντας ζητήματα που συνδέονται άμεσα με αυτή, όπως εικόνα σώματος, συναισθηματικό φαγητό, γνωστικές διαστρεβλώσεις, λανθασμένες διατροφικές πρακτικές κτλ.

Απευθύνεται σε όσους έχουν διαταραγμένη σχέση με την πρόσληψη τροφής, δηλαδή άτομα που πάσχουν από βουλιμία, ανορεξία, αδηφαγική υπερφαγία ή νυχτερινή υπερφαγία.

Υπάρχουν δύο επιλογές συμμετοχής.

Α. Στις αυτόνομες συναντήσεις για διατροφικές διαταραχές. Πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και μπορεί να συμμετάσχει όποιος εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Β. Στους ψυχο – εκπαιδευτικούς κύκλους σεμιναρίων. Πρόκειται για εξειδικευμένους κύκλους 3 δίωρων συναντήσεων, όπου ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι κλειστός και συγκεκριμένος. Σε κάθε κύκλο συμμετέχουν άτομα που βιώνουν παρόμοια θέματα σχετικά με τη διατροφή τους.


  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

 Στόχος της ομάδας είναι με την καθοδήγηση του συμβούλου οικογένειας να υπάρξει η προσπάθεια ανταλλαγής εμπειριών, σκέψεων και προβληματισμών των γονέων που είναι ευαισθητοποιημένοι στη σωστή λειτουργία των οικογενειακών τους σχέσεων. Προσφέρεται  η πρακτική και συναισθηματική στήριξη και η επίλυση δυσλειτουργιών όσον αφορά τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.